Камери шокового заморожування
Ціна обладнання для камер шокової заморозки зі складу
Камери шокової заморозки знайшли широке застосування в переробці продуктів харчування. Впровадження камер шокової заморозки в виробничий процес дозволяє значно збільшити прибуток підприємства за рахунок:
- прискорення технологічного процесу;
- збільшення об'ємів продукції, що випускається;
- зменшення втрат сировини в процесі переробки;
- підвищення якості і, як наслідок, обсягів продажів;
Камери шокової заморозки - області застосування
Компанія Термоком проектує, поставляє та забезпечує гарантійне обслуговування камер шокової заморозки для різних галузей переробної промисловості
Ягоди і фрукти |
М'ясо |
|||
ШШокова заморозка та зберігання ягід та фруктів (ручне й автоматичне завантаження в камери) | Шокова заморозка парного та охолодженого м'яса (напівтуші, шматок) свинини, яловичини та інших видів м'яса | |||
Риба та морепродукти |
Напівфабрикати |
|||
Замороження, глазурування, зберігання риби, креветок та інших морепродуктів | Шокова заморозка м'ясних, рибних, сирних і інших напівфабрикатів на візках і конвеєрах | |||
Хлібобулочні вироби |
Птах |
|||
Шокова заморозка тіста, частково випечених, готових кондитерських і хлібобулочних виробів | Шокова заморозка тушок птиці, субпродуктів та іншої продукції птахофабрик |
Агрегати для шокової заморозки «Термоком» від виробника
Переваги та гарантії
1. Робоча температура в камері до -70°С; 2. Комплектуючі з Італії та Німеччини; 3. Термін поставки обладнання від 3 тижнів; 4. Термін окупності 1-2 роки за рахунок економії витрат на електроенергію; 5. Широкий діапазон температур навколишнього середовища (від -27 до +43°С) 6. Швидка адаптація до спеціальних умов експлуатації; 7. Тривалий гарантійний термін: до 36 місяців; 8. Безкоштовна післягарантійна підтримка; 9. Всі комплектуючі доступні в Україні; |
Обладнання, що використовуєтьсяШокфростери: Guentner, Kuba, Alfa LavalКомпресорно-конденсаторні блоки «Termocom» |
Купити агрегат для шокової заморозки зі складу або під замовлення
СТАНДАРТНА ПРОДУКЦІЯ ЗІ СКЛАДУ Ви можете в мінімальні терміни купити агрегат для шокової заморозки повної заводської готовності в моноблочному виконанні в комплекті з повітроохолоджувачми. |
ІНДИВІДУАЛЬНІ ГОТОВІ РІШЕННЯ Індивідуальний проект не означає дорогий. Розробка індивідуального рішення вимагає більших затрат часу, але Ваша система буде максимально враховувати всі можливі особливості Вашого виробництва. Термін поставки продукції, спроектованої за індивідуальним замовленням, становить від 4 до 6 тижнів |
Здійснити попередній розрахунок необхідної потужності чиллера Вам допоможе ОНЛАЙН-КАЛЬКУЛЯТОР |
Основні параметри для підбору камер шокової заморозки:
1. Кількість продукту, що заморожується (планова продуктивність камери, кг / год)
2. Температура продукту перед заморожуванням
3. Температура продукту після заморожування
4. Спосіб завантаження продукту в камеру (ручний, автоматичний)
ВАЖЛИВО! Що потрібно врахувати виробникові при підборі камери шокової заморозки:
1. Матеріал і товщина теплоізоляції (підлога, стеля, стіни)
2. Місце установки камери (в приміщенні, зовнішня установка)
3. Розрахункова температура навколишнього середовища
4. Габарити холодильних дверей
5. Параметри, що впливають на усушку продукту (час обробки, швидкість руху повітря в камері й т.д.)
6. Конструктивні особливості камери
*Для уточнення розрахункової вартості агрегату для шокової заморозки Ви можете залишити заявку на отримання цінової пропозиції. |
Основні характеристики базової комплектації:
Заводська готовність до експлуатації (стендове випробування, заправка фреоном R407C) | |
Рамна металоконструкція, виконана з оцинкованої сталі та пофарбована полімерною порошковою фарбою | |
Система керування забезпечує автоматичну підтримку температури в камері та автоматичну роботу системи |
|
Холодильна автоматика: електронний блок керування, температурний датчик, реле контролю фаз, вентилі, ступеневе керування тиском конденсації (із можливістю регулювання), антивібраційні вставки, фільтр-осушувач |
|
Тен підігріву картера для плавного пуску та захисту компресора в зимовий період |
|
Захист компресора від механічного забруднення та виходу з ладу (фільтр на лінію низького тиску) |
|
Обв'язка для підключення повітроохолоджувача, терморозширювальний вентиль і електромагнітний клапан |
|
Зручність експлуатації та обслуговування: індикація тиску системи, оглядове вічко, індикація аварій |
|
Робочий діапазон температур навколишнього середовища: -12...+43˚C | |
Всі елементи систем керування та автоматики виконані на базі комплектуючих тільки європейського виробництва! | |
Додатково передбачені: | |
Вуличне виконання (корпусна металоконструкція) |
|
Конденсатор "Тропік" для коректної роботи установки до +35...+42С | |
Виносний конденсатор із пристроєм зимового пуску | |
Монтаж "під ключ" (прокладка трас, підключення ПО) |
|
Захист компресора від нестачі мастила |
|
Виносний пульт із індикацією температури в камері для зручності налаштування та експлуатації |
|
Повітроохолоджувачі, розраховані на необхідний режим роботи |
Висока надійність агрегатів для шокової заморозки виробництва компанії "Термоком" досягається за рахунок:
Простоти конструкції агрегатів й індивідуального проектування систем холодопостачання | |
Повноформатної системи керування та автоматики, виконаних на базі комплектуючих тільки європейського виробництва | |
Адаптації до експлуатації в умовах клімату регіону | |
Тестування систем під навантаженням | |
Корпусної металоконструкції, виконаної з оцинкованої сталі з порошковим фарбуванням (захисний корпус моноблочних агрегатів) | |
Якості збірки (фахівці високої кваліфікації, європейська система керування якістю) |
Агрегати для камер шокової заморозки «Термоком»
Модельний ряд агрегатів виробництва компанії «Термоком» на базі компресорів Copeland серії ZF для камер шокової заморозки включає холодильні установки холодопродуктивністю від 4,3 до 44,7 кВт з параметрами То=-32˚C, Ткам=-25˚C, Твх.прод=+25˚C, Твих=-18˚C. У таблиці наведено рекомендований вантажообіг для деяких видів продукту в залежності від холодопродуктивності агрегату.
В обладнанні, що поставляється, наведені параметри будуть скоректовані відповідно до індивідуальних особливостей Вашого виробництва.
То=-32˚C, Ткам=-25˚C, Твх.прод=+25˚C, Твих=-18˚C
Агрегат | Компресор | кВт | Термооброблюваний продукт, кг/год | |||
Малина | Свинина | Риба | Хліб | |||
НМ4-5 | ZF13 | 4,3 | 22 | 39 | 28 | 39 |
НМ4-7 | ZF18 | 6,54 | 38 | 67 | 48 | 68 |
НМ4-9 | ZF25 | 8,33 | 51 | 89 | 65 | 92 |
НМ4-12 | ZF34 | 11,15 | 72 | 125 | 90 | 130 |
НМ4-14 | ZF41 | 13,4 | 88 | 152 | 112 | 160 |
НМ4-17 | 2* ZF25 | 16,66 | 112 | 192 | 141 | 200 |
НМ4-23 | 2* ZF34 | 22,3 | 153 | 260 | 193 | 270 |
НМ4-27 | 2* ZF41 | 26,8 | 185 | 317 | 234 | 325 |
НМ4-30 | 2* ZF29 | 29,8 | 207 | 355 | 262 | 368 |
НМ4-34 | 3* ZF34 | 33,2 | 232 | 397 | 292 | 411 |
НМ4-41 | 3* ZF41 | 40,2 | 281 | 491 | 355 | 495 |
НМ4-45 | 3* ZF49 | 44,7 | 317 | 541 | 396 | 560 |
*Для уточнення розрахункової вартості агрегату для шокової заморозки Ви можете залишити заявку на отримання цінової пропозиції. |
Камери шокової заморозки в виробництві
КАМЕРИ ШОКОВОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ. ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ
За способом теплопередачі скороморозильні апарати бувають 2-х видів:
До переваг камери шокової заморозки перед установкою плиткового заморожування слід віднести:
Установки плиткового заморожування були розроблені для риболовецьких кораблів з метою економії місця та максимального скорочення часу заморозки (один цикл - до 40 хв.) |
КАМЕРИ ШОКОВОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ. РІЗНОВИДИКамери шокової заморозки розрізняють за такими параметрами:
Камери шокової заморозки за безперервністю циклу можна розділити на 2 види:
|
ОСНОВНІ ГАЛУЗІ ЗАСТОСУВАННЯ КАМЕР ШОКОВОЇ ЗАМОРОЗКИВсі ми звикли до заморожених продуктів харчування, але не всім відомо, що смакові якості їжі зберігаються тільки при швидкому заморожуванні продукту. Суть заморожування в тому, що вода, яка міститься в продукті, що заморожується, перетворюється в кристали. Чим швидше відбувається заморожування, тим дрібніше кристали і тим менше втрати смакових властивостей їжі. Температура повітря всередині камери шокової заморозки від -40°С дозволяє досить швидко знизити температуру продукту та максимально зберегти його смакові якості завдяки мікрокристалізаціі. Оброблена в камері шокової заморозки їжа при розморожуванні зберігає свою форму, смакові та ароматичні якості без втрат рідини. Таким чином, шокова заморозка є найкращим рішенням для збереження продуктів. Установки шокової заморозки відрізняються високою потужністю, надійністю та універсальністю. Шокфростери або камери шокової заморозки повсюдно використовуються підприємствами різних напрямків, наприклад, М'ясокомбінати: шокфростери застосовуються для швидкої заморозки парного м'яса (тривалість заморозки 18-36 годин), охолодженого м'яса (12-24 годин) та м'ясних субпродуктів (3-6 годин). Забійні цехи: швидка заморозка риби і птиці. Заморожування проводиться на закатуваних візках, стаціонарних стелажах або підвісних шляхах. Температура повітря в камері шокової заморозки -35°С. Хлібопекарні: у виробництві хлібобулочних виробів шокфростери застосовуються для заморожування попередньо відварених продуктів харчування. Кондитерські: в кондитерських цехах камери шокової заморозки широко застосовуються для охолодження та зберігання готової продукції, швидкої заморозки інгредієнтів. Використання шокфростерів дозволяє скоротити час приготування та підвищити якість продукції. Виробництво морозива: правильна заморозка та зберігання є дуже важливим фактором у збереженні смакових якостей морозива. Камери шокової заморозки застосовуються для забезпечення процесу мікрокристалізаціі продукту. Громадське харчування: шокфростери застосовуються для швидкої заморозки напівфабрикатів і готових страв. Заморожування проводиться при температурі від -35°С до -38°С. ППроцес заморозки напівфабрикатів від 40 хвилин до 3 годин. Готові страви охолоджуються до температури -18°С, тривалість заморозки становить 1-5 годин. Основною перевагою використання шокфростерів в харчовій промисловості є збільшення терміну зберігання продуктів, що сприяє економії на закупівлях інгредієнтів, скороченню відходів і можливості забезпечувати більш різноманітне меню. Крім цього, шокова заморозка призводить до скорочення зростання бактерій в готовій продукції. Продуктивність шокфростерів при безперервному заморожуванні становить близько 500кг/год. Способи шокової заморозки:
|
ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ
Камери шокової заморозки відносяться до полівалентних установок, тобто працюючих в широкому діапазоні температур, що обов'язково повинно бути враховано при проектуванні холодильного агрегату. В іншому випадку, або маємо знижену енергоефективність, збільшення розмірів і вартості конденсатора, або використання компресора(ів) поза зоною застосування. Також необхідно враховувати та закладати особливості технологічного процесу. |
СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
Даний вид холодильного обладнання є складним технічним виробом, вимагає регулярного проведення повного регламенту сервісного обслуговування. Компанія «Термоком» пропонує весь спектр сервісного обслуговування та ремонту даного обладнання на всій території України. Ми пропонуємо Вам консультації з будь-яких питань, пов'язаних з проектуванням, монтажем, пуско-налагодженням, ремонтом, сервісним обслуговуванням і експертною оцінкою камер шокової заморозки та швидкоморозильних апаратів. |
ОСНОВНІ НЕДОЛІКИ
До недоліків камер шокової заморозки в порівнянні з установками плиткового заморожування можна віднести габарити, необхідність виготовлення камери. |
Тільки ми можемо гарантувати
ЗНИЖЕННЯ РІЧНОГО ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ НА 28%!
в порівнянні з аналогічним серійним холодильним обладнанням інших виробників.
ДетальнішеНеобхідна камера шокової заморозки?
Ми допоможемо підібрати оптимальне рішення вашої задачі та виключити появу проблем в процесі експлуатації в майбутньому.
Зв'яжіться з нами за телефонами, вказаними на сайті.
Купити холодильний агрегат «Термоком» для охолодження камер шокової заморозки з доставкою в міста Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Вінниця та по всій території УкраїниКупуючи холодильне обладнання виробництва компанії «Термоком», Ви отримуєте безкоштовну доставку в міста Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Вінниця та по всій території України. Також у вартість включені: шеф-монтаж і пусконалагоджувальні роботи, гарантія від 12 місяців, проведення інструктажу з експлуатації, а також виїзд фахівців на об'єкт при необхідності. |