УКР
+38 (067) 576-23-95
+38 (066) 902-83-65
info@termocom.com.ua
ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК
ЗАДАТИ ПИТАННЯ
«Termocom»

Виморожування вина

За допомогою такого термічного процесу, як виморожування, можна досягти концентрування спирту у вині. Суть виморожування вина така, що під впливом низьких температур частина води, котра міститься у вині, кристалізується і видаляється, тим самим підвищуючи його міцність.

Кристали льоду починають своє утворення при температурі, близькій до точки замерзання, коли безпосереднього процесу замерзання вина ще немає, як і не виникає затвердіння спирту. Вино вистоюють кілька днів, уникаючи падіння температури нижче -12°C і відокремлюють від кристалів льоду. При вистойці слід уникати падіння температури нижче -12°C, оскільки в цьому випадку можливі несприятливі наслідки для якості вина і, відповідно, смаку. Відокремлене вино також витримують кілька тижнів в холодному приміщенні з температурою близькою до 0°C, після чого переливають в бочки і відправляють до підвалу.

Після виморожування вина характерне випадіння в осад винного каменю, білкових і барвних речовин, мікроорганізмів; колоїдні фракції при цьому видаляються. Також усувається можливість виникнення вторинного бродіння.

Вина, що піддавалися виморозці, не псуються при транспортуванні, відрізняються більш високою якістю і органолептичними властивостями. Досягається стабілізація і прозорість вин. Також запобігає виникненню помутнінь, викликаних мікроорганізмами, бактеріями і ферментами, оскільки виморожування знижує їх фізіологічну активність і концентрацію у вині.

Щоб виморожування вина проходило правильно, без втрати якісних показників готового продукту, зверніться за консультацією до фахівців компанії «Термоком». Вам допоможуть підібрати холодильне обладнання для холодозабезпечення вашого виробництва.