Двокаскадна холодильна установка для камери заморозки ковбасних виробів (Україна, Вінницька обл., м. Тульчин, 2019 р.)

Вихідні дані для проектування

Холодопродуктивність2 х 35,4 кВт
Споживана потужність чилера2 х 38,8 кВт
Вантажообіг8,5 т/доба
Температура в холодильній камері-40…-38°C
Початкова температура продукту+15°C
Температура навколишнього середовища+34°C

Поставлене обладнання

Двокаскадна холодильна установка для камери заморозки ковбасних виробів.

База комплектуючих

Холодильна установка:

  • компресори (верхній каскад) – «Copeland» (Бельгія) спіральні – 4 шт;
  • компресори (нижній каскад) – «Bitzer» (Німеччина) поршневі – 2 шт;
  • конденсатор «Güntner» (Німеччина) повітряний алюмінієвий – 1шт;
  • повітроохолоджувачі «ECO» (Італія) кубічний – 2шт.

Опис об'єкта

Енергоефективна двокаскадна система холодопостачання з двома незалежними контурами для камери шокового заморожування ковбасних виробів була виконана на базі поршневих компресорів «Bitzer» (нижній каскад) і спіральних компресорів «Copeland» (верхній каскад).
Застосування такого технічного рішення дасть змогу знизити витрати на заморожування продукції в 1,3 раза й отримати за 5 років експлуатації додатковий прибуток за рахунок економії електроенергії в розмірі 2/3 кошторисної вартості системи.

Двухкаскадная холодильная установка для камеры заморозки
Двухкаскадная холодильная установка для камеры заморозки
Двухкаскадная холодильная установка для камеры заморозки
Двухкаскадная холодильная установка для камеры заморозки