Двокаскадна холодильна установка для камери заморозки ковбасних виробів (Україна, Вінницька обл., м. Тульчин, 2019 р.)
Вихідні дані для проектування
| Холодопродуктивність | 2 х 35,4 кВт |
| Споживана потужність чилера | 2 х 38,8 кВт |
| Вантажообіг | 8,5 т/доба |
| Температура в холодильній камері | -40…-38°C |
| Початкова температура продукту | +15°C |
| Температура навколишнього середовища | +34°C |
Поставлене обладнання
Двокаскадна холодильна установка для камери заморозки ковбасних виробів.
База комплектуючих
Холодильна установка:
- компресори (верхній каскад) – «Copeland» (Бельгія) спіральні – 4 шт;
- компресори (нижній каскад) – «Bitzer» (Німеччина) поршневі – 2 шт;
- конденсатор «Güntner» (Німеччина) повітряний алюмінієвий – 1шт;
- повітроохолоджувачі «ECO» (Італія) кубічний – 2шт.
Опис об'єкта
Енергоефективна двокаскадна система холодопостачання з двома незалежними контурами для камери шокового заморожування ковбасних виробів була виконана на базі поршневих компресорів «Bitzer» (нижній каскад) і спіральних компресорів «Copeland» (верхній каскад).
Застосування такого технічного рішення дасть змогу знизити витрати на заморожування продукції в 1,3 раза й отримати за 5 років експлуатації додатковий прибуток за рахунок економії електроенергії в розмірі 2/3 кошторисної вартості системи.



