чіллер для охолодження пива купити зі складу та під замовлення

Потрібен ефективний чіллер для охолодження пива для вашої пивоварні? Ми постачаємо системи охолодження пивного сусла з монтажем «під ключ», в короткі терміни від проектування до запуску, з гарантією стабільної роботи!

Чіллер для пивоварні - купити в 5 кроків

ЯК МИ ПРАЦЮЄМО

оформлення технічного завдання

Вивчаємо дані та специфіку вашого завдання. Надаємо вам на затвердження технічне завдання.

Проектування та розрахунки

Розробляємо технічне рішення, розраховуємо теплове навантаження і готуємо детальну комерційну пропозицію

Узгодження рішення

Презентуємо проект із зрозумілими схемами, пояснюємо принцип роботи та відповідаємо на всі запитання. Укладаємо договір поставки.

Монтаж з гарантією якості

Встановлюємо обладнання силами спеціалізованих бригад з дотриманням усіх вимог безпеки

Запуск системи та навчання

Налаштовуємо автоматику, навчаємо ваших співробітників керуванню системою та укладаємо договір сервісного обслуговування

Хочете дізнатися, скільки буде коштувати ефективний чіллер для пивоварні під ваше завдання?

Зв'яжіться з нами сьогодні

і в найкоротші терміни ви отримаєте

кілька практичних результатів по реалізованих проєктах

чіллер для охолодження сусла

Луцький пивзавод ZEMAN

Охолодження пивного сусла після варіння, під час бродіння та при розливі

Чіллер для пивоварні Нова Баварія

МТД «ПАК ЗТ «Нова Баварія»

Охолодження форфасів, відділень розмноження дріжджів

Охолодження комбучі під час її виготовлення

ТОВ «Комбуча Україна» (КийПиво)

Охолодження комбучі під час її виготовлення

НАШІ КЛІЄНТИ

Чиллер для пивоварні - холод, без якого не звариш гарного пива

Знаєте, як це буває. Варто тільки запустити першу варку – і понеслося. Теплообмінник раптом став працювати довше, ніж повинен. Сусло не охолоджується як раніше. А потім в якийсь момент ви ловите себе на думці: «Так, а де взагалі воно в нас охолоджується?». І починається коло пошани по цеху – від котла до танків, від танків до труб, від труб до… ага, ось він, рідний, старенький чіллер для сусла. Стоїть, гуде, перегрівається.

І ніби варка йде. Ніби партія на виході. Але знаєш, щось не так. То сусло занадто довго остигає, то автоматика збоїть. І тут уже не до романтики ремесла – тут питання, вибачте, про виживання. Особливо влітку.

Чіллер для пивоварні - холод, без якого не звариш гарного пива

Чіллер для охолодження пива - це не просто холодильник з трубами

Коли мова про чіллер для пивоварні, це не про «ну нехай охолодить, і ладно». Це – про стабільну температуру. Про контроль. Про те, щоб сусло не переохолодилося, не закисло, не застоялося.

Охолодження має бути рівномірним, швидким, без стрибків. Інакше – або смак піде, або бродити почне не вчасно. А з хорошим хмелем так жартувати не можна, це кожен пивовар скаже.

Ось у чому сіль: чіллер для охолодження сусла – це, по суті, один з тих невидимих героїв процесу, від якого залежить смак. Не прямо, не в лоб. Але все одно залежить.

Ну і, звичайно, варто розуміти: є чіллери «на коліні» – китайські, збірні, що були у використанні. А є чіллери нормальні – промислові, з чітким підбором потужності під літраж і формат варки. Одразу скажемо: ми пропонуємо друге.

Чіллер для охолодження пива - це не просто холодильник з трубами

Як вибрати чіллер для пивоварні під свій формат?

Тут, чесно, універсального рецепту немає. Серйозно. У когось міні-пивоварня на 300 літрів. У когось цех на 2 тонни варки.

Одним потрібен чіллер для охолодження пива з водяним охолодженням. Іншим – з повітряним. Хтось ставить бак-акумулятор, хтось – ні. Все залежить від ритму виробництва, рецептур, частоти варки.

Але давайте трохи окреслимо типові завдання чіллера:

  • Швидко охолодити сусло після варки;
  • Підтримувати температуру в бродильних танках (ЦКТ);
  • Давати холод у форфасне відділення;
  • Охолоджувати пиво перед розливом;
  • Працювати безшумно, стабільно, без сюрпризів.

І в ідеалі ще й влізти в обмежений простір. Тому що кожен, хто будував пивоварню, знає: повітроводи зі стелі, трубопроводи по стінах, і кожен сантиметр на рахунку.

А тепер трохи детальніше

Чіллер для пивоварні може закривати одразу кілька основних етапів технологічного процесу:

  • Охолодження сусла після варки – щоб не втратити ароматику і уникнути зараження
  • Охолодження відділень розмноження дріжджів – де навіть пара зайвих градусів може вплинути на активність культур
  • Охолодження солоду після пророщування – важливо для контролю ферментативних процесів
  • Охолодження форфасів – коли потрібно підтримувати стабільну температуру буферних ємностей
  • Охолодження пива перед фільтрацією – адже фільтрація при неправильній температурі – той ще квест
  • Охолодження пива під час розливу – особливо на швидкісних лініях, де важливо зберегти смак і стабільність

Як би не звучало пафосно, чіллер для охолодження сусла та пива в хорошій системі бере участь практично в кожній стадії виробництва – від початку до фінальної пляшки. Не прямо – але через підтримання потрібного клімату, потрібної швидкості, потрібної температури.

Як вибрати чіллер для пивоварні під свій формат

ЧОМУ ВАЖЛИВО ЧІЛЛЕР ДЛЯ ОХОЛОДЖЕННЯ ПИВА КУПИТИ У ПЕРЕВІРЕНОГО ВИРОБНИКА

Купівля нового обладнання – не просто оновка. Для будь-якого підприємства дуже важливо чіллер для охолодження пива купити у виробника, що має практичний досвід оснащення саме пивоварного виробництва. Це вкладення в стабільність. Тому що чіллер для пивоварні працює не у вакуумі. Він вплетений у загальний цикл. І якщо він починає тупити – все тягнеться за ним.

Старі моделі витрачають на 30–40% більше електрики. Не критично? Ну, поки не порахуєш, скільки це на місяць. А якщо чіллер працює на всю зміну і ганяє сусло по 5–6 годин на день – виходить уже нормальна така сума.

У нових моделях компресори енергоефективні, автоматика тримає температурний коридор, аварійних зупинок менше. Тобто пиво вариться рівніше. І смак – стабільніший. А це вже прямі гроші.

І ще про теплообмін

Ось ніби й чіллер для пива купили, все супер, а сусло не остигає. Чому? Та тому що теплообмінник забився. Або насос слабкий. Або фільтрів немає. А винний – чіллер. Хоча, ну не зовсім же він.

Тому ми, коли підбираємо чіллер для охолодження сусла, завжди уточнюємо все: що до нього, що після. Які там труби, яка вода, які обсяги. Тому що хороше обладнання – це не блок з написом «чіллер». Це вся система.

І якщо щось у ній «не так» – буде страждати смак. А за смаком – уже й клієнт. І як наслідок продажі та доходи.

чіллер для охолодження пива купити під ключ в Україні

Що краще - водяний чи повітряний чіллер для сусла?

Якщо коротко:

  • Повітряний чіллер для сусла – простіший в установці, не вимагає зовнішнього водяного охолодження
  • Водяний чіллер для сусла – трохи дорожчий у реалізації, але стабільніший у великих цехах, особливо в регіонах зі спекотним кліматом

На міні-пивоварні, як правило, беруть повітряний. Він компактний, з ним простіше працювати, можна встановити навіть у дворі.

На виробництві від 1000 л варки і вище – уже часто використовують водяні. Тому що масштаб вимагає стабільності.

Ну і не забуваємо: чіллер для сусла можна інтегрувати з баками холоду, щоб згладжувати піки споживання. Особливо, якщо у вас кілька варок на день.

Що краще - водяний чи повітряний чіллер для сусла

Що ми пропонуємо

У нас є чіллери для пивоварень нашого та європейського виробництва.

З гарантією. З сервісом по Україні. З підбором під ваш проект.

Ми не штовхаємо те, що «на складі». Ми дивимося на завдання і підбираємо те, що дасть результат: стабільну температуру, економію по електриці, надійну роботу.

А ще в нас працюють хлопці, які реально були на пивзаводах. Бачили, як варять, як кип’ятять, як охолоджують. Тож не чекайте розмов «по папірці». Все конкретно і по справі.

ми пропонуємо чіллери для пива власного виробництва

Ви впевнені, що ваш чіллер для сусла справляється?

Якщо ви дочитали до цього місця – значить, інтерес не просто так. І, швидше за все, ваш старий чіллер уже не справляється.

Може, він шумить. Може, вже не тягне потрібну температуру. А може, просто хочеться спати спокійно і не думати, чи зірветься наступна варка.

Ну то що, заїдемо подивитися ваш цех? Чи одразу з розрахунку почнемо?

Часті запитання (FAQ)

Так, резервний чіллер критично важливий для комерційної пивоварні. При поломці основного чілера ви ризикуєте втратити цілу партію, що означає фінансові втрати та зрив виробничого графіка. Резервний чіллер не обов’язково повинен бути такої ж потужності – достатньо 60-70% від основного, щоб забезпечити аварійне охолодження. Багато пивоварень використовують мобільні чілери як резерв, які можна швидко підключити до будь-якого танка.

Можна, якщо маєш досвід, інструмент і нерви. Але краще доручити монтаж фахівцям – дешевше обійдеться у довгостроковій перспективі.

У середньому – 10…15 років. Але при регулярному сервісі й нормальному навантаженні – буває й більше.

Так, якщо система правильно спроєктована. Один чіллер для пива може обслуговувати зони бродіння, охолодження і навіть витримки. Але тут важливий грамотний розподіл навантаження.

Гліколевий чіллер краще для охолодження процесів на пивоварні. Він забезпечує точніший контроль температури, може охолоджувати до нижчих температур (нижче 0°C) і працює стабільніше в різних умовах. Водяний чіллер дешевший, але обмежений температурою замерзання води і менш точний у регулюванні.

Це залежить від типу охолодження, температурного режиму та годин роботи. Для малого чіллера на 5 кВт холодопродуктивності – приблизно 2–3 кВт/год. Але сучасні моделі з інвертором дають до 30% економії.