Шокова заморозка ягід, фруктів, овочів. Купити холодильне обладнання. Поставка. Монтаж. Гарантія
Щоб зберегти овочі, фрукти або ягоди свіжими максимально довго та максимально ефективно, необхідно витримувати певні кліматичні умови в сховищі. Для кожного продукту вимоги до температурного режиму, відносної вологості та складу повітря свої. Тому приміщення під овочесховища, фруктосховища, ягодосховища часто обладнують спеціальним холодильним устаткуванням та кліматичною технікою. Як правило, великі об'єми продукції, що зберігається, вимагають великих приміщень, а також виробництва холоду в промислових масштабах.
Зробити попередній розрахунок необхідної потужності холодильної установки Вам допоможе
ОНЛАЙН КАЛЬКУЛЯТОР
Переваги холодильних установок компанії «ТЕРМОКОМ»:
- мінімальна температура: до -46°С;
- широкий діапазон застосування по температурах навколишнього середовища;
- розраховані на безперервну роботу у важких умовах;
- безаварійність агрегатів забезпечена комплектом необхідної автоматики;
- можливість індивідуального проектування під конкретні завдання;
- гарантійний термін: до 36 місяців.
Холодильна установка компанії «ТЕРМОКОМ» в базовій комплектації:
- заводська готовність до експлуатації (заправка фреоном, стендове випробування);
- корпусна металоконструкція, виконана з вуглецевої сталі та пофарбована полімерною порошковою фарбою;
- панель керування забезпечує автоматичну роботу системи;
- холодильна автоматика: ТРВ, соленоїдний вентиль, термостат, реле, манометри, вентилі, фільтр-осушувач;
- система масловідділення;
- всі елементи систем керування та автоматики виконані на базі комплектуючих тільки європейського виробництва;
- робочий діапазон температур навколишнього середовища: +5...+43°С.
Опціонально передбачені:
- виносний конденсатор з влаштуванням зимового пуску;
- розширення діапазону застосування (можливість роботи на утеплену камеру);
- конденсатор «Тропік» для коректної роботи агрегата до +35...+42°С.
Холодильне обладнання для овочесховищ, фруктосховищ і ягодосховищ
У поняття мікроклімату, крім температури та вологості, входить також газовий склад повітря. Спеціально обладнані камери з регульованим газовим середовищем дозволяють досягти зниженого рівня кисню та підвищеного рівню вуглекислого газу, що призводить до збільшення термінів і поліпшення якості зберігання свіжих овочів та фруктів.
Наведемо вибірковий список рекомендованих показників мікроклімату для часткового списку овочів, фруктів і ягід, що найчастіше зустрічаються на території України:
|
Продукт | Термін зберігання | Температура | Вологість |
яблука | до півроку | від -1°С до +4°С | 95% |
сливи | до місяця | від -1°С до +4°С | 95% |
ківі | до 3-х місяців | від 0°С до +1°С | 90-95% |
груші та винограду | до 4-х місяців | -1°С до 0°С | 90-95% |
абрикоси | до 3-х тижнів | -1°С до 0°С | 90-95% |
персики | до місяця | -1°С до 0°С | 90-95% |
черешня | до 2-х тижнів | від 0°С до +2°С | 90-95% |
полуниця | до 2-х тижнів | 0°С | 90-95% |
кавуни | до місяця | +10°С | 85-90% |
дині | до місяця | від +3°С до +10°С | 85-90% |
помаранчі | до 4-х місяців | від +6°С до +10°С | 85-90% |
лимони | до півроку | від +12°С до +14°С | 85-90% |
мандарини | до місяця | від +5°С до +8°С | 85-90% |
банани (стиглі) | до тижня | +14°С | 85-90% |
банани (зелені) | до 2-х місяців | +13°С | 85-90% |
огірки | до 2-х тижнів | від +10°С до +11°С | 90-95% |
цвітна капуста | до місяця | від 0°С до +1°С | 90-95% |
білокачанна капуста | понад півроку | від 0°С до +1°С | 90-95% |
червонокачанна капуста | 6 місяців | від 0°С до +1°С | 90-95% |
капуста брокколі | до 2-х тижнів | 0°С | 90-95% |
морква | до 8-ми місяців | 0°С | 90-95% |
буряк | до 7-ми місяців | 0°С | 90-95% |
картопля (залежить від сорту) | від 3-х до 7-ми місяців | від +4°С до +6°С | 90-95% |
редис | до 3-х тижнів | від +1°С до +2°С | 95-100% |
часник | до 7-ми місяців | від +1°С до +2°С | 65-70% |
стиглі помідори | до 2-х тижнів | від +8°С до +11°С | 90-95% |
зелені помідори | до місяця | від +21°С до +28°С | 90-95% |
солодкий перець | до 3-х тижнів | від +8°С до +9°С | 95-100% |
зелень (петрушка, кріп, селера) | до місяця | +0,5°С до +1°С | 95-100% |
Охолодження та зберігання грибів
Для того, щоб гриби зберегли свої смакові якості і не втратили товарний вигляд, дуже важливо правильно організувати збір і збереження грибів. З огляду на крихкість тканин, збирають гриби дуже дбайливо, прагнучи не пошкодити поверхню продукту.
Для охолодження важливо витримувати певну технологію, оскільки великий потік холодного повітря призводить до серйозного усихання, а занижена температура - до промерзання плодового тіла. При правильному охолодженні температуру плодового тіла знижують поступово на 2ºС на кожному етапі, знижуючи температуру охолоджуючого повітря на 2ºС нижче за температуру грибів. Час кожного етапу має бути строго витримано в межах 30 хвилин.
Гриби, які немає необхідності фасувати, відправляють в холодильну камеру. Нефасовані гриби можна зберігати не більше 72 годин.
При необхідності розфасовки, продукцію відправляють в спеціальне холодне приміщення з температурою повітря +7…+8ºС.
Устаткування для овочесховищ, фруктосховищ
Для зменшення втрати маси овочів, їх обвітрювания та збільшення термінів зберігання, наші технічні фахівці наполегливо рекомендують використовувати повітроохолоджувачі фрукто-овочевої серії фірми «Guentner» (Німеччина).
Такі повітроохолоджувачі мають збільшену площу поверхні та дозволяють забезпечити меншу швидкість руху повітря в сховищі, а також забезпечують рівномірний розподіл потоків повітря. Даний тип повітроохолоджувачів забезпечить мінімальні «усушку» та в'янення овочів і фруктів при зберіганні.
Оскільки підтримці високої вологості в сховищі приділяється особлива увага, всі повітроохолоджувачі в базовій комплектації оснащуються ЕРВ (електронними розширювальними вентилями) фірми «Alco Controls» (Німеччина) або «Carel» (Італія) замість класичних ТРВ (терморозширювальних вентилів). ЕРВ дозволить підтримувати необхідні параметри в потрібному діапазоні, чого ТРВ в даній задачі зробити не зможе. З метою підтримки високої вологості в сховищі, повітроохолоджувачі розраховуються на різницю між температурою кипіння холодоагенту та температурою в камері ΔТ = 5°С. Це дозволяє значно менше «сушити» повітря. Це значно вплине на стабільність підтримки вологості в сховищі. Також ЕРВ дозволяє зменшити енергоспоживання системи.
Обов'язково потрібно організувати перемішування повітря в об'ємі сховища з кратністю циркуляції не менше 35 об'ємів камери (крат) на годину для моркви і білокачанної капусти, що враховано при розрахунку повітроохолоджувачів.
Щоб зробити замовлення, зверніться до наших фахівців будь-яким зручним для Вас способом.
Для більш конструктивного діалогу, пропонуємо Вам ознайомитися та заповнити наш опитувальний лист для підбору обладнання для сховища овочів, фруктів або ягід. Форму для заповнення з основними питаннями можна скачати тут. Заповнену форму надсилайте на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. . Після отримання наш менеджер негайно зв'яжеться з Вами для обговорення деталей.
Для овочесховищ, фруктосховищ і ягодохраніліщ компанія «Термоком» пропонує різноманітні камери для зберігання, охолодження, а також глибокої заморозки продукції. Ми допоможемо Вам підібрати до сховищ камери для зберігання яблук, картоплі, капусти, моркви, цибулі, винограду, цитрусових, ягід, камери для заморозки ягід, камери для охолодження грибів, а також їх зберігання. Системи холодопостачання комплектуються компресорами Bitzer, Bock, Copeland і Frascold, повітроохолоджувачами та конденсаторами Guentner, Karyer, GEA Kuba, Thermofin і Luvata (Leel), а також системами вентиляції Agroel і Mooij.
Купити холодильну установку «Термоком» для заморозки та зберігання овочів, фруктів і ягід з доставкою в міста Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Вінниця та по всій території України
Купуючи холодильну установку виробництва компанії «Термоком», Ви отримуєте безкоштовну доставку в міста Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Вінниця та по всій території України. Також у вартість включені: шеф-монтаж і пусконалагоджувальні роботи, гарантія від 12 місяців, проведення інструктажу з експлуатації, а також виїзд фахівців на об'єкт при необхідності.