Виморожування вина

Виморожування вина

За допомогою такого термічного процесу, як виморожування, можна досягти концентрування спирту у вині. Суть виморожування вина така, що під впливом низьких температур частина води, котра міститься у вині, кристалізується і видаляється, тим самим підвищуючи його міцність.

Кристали льоду починають своє утворення при температурі, близькій до точки замерзання, коли безпосереднього процесу замерзання вина ще немає, як і не виникає затвердіння спирту. Вино вистоюють кілька днів, уникаючи падіння температури нижче -12°C і відокремлюють від кристалів льоду. При вистойці слід уникати падіння температури нижче -12°C, оскільки в цьому випадку можливі несприятливі наслідки для якості вина і, відповідно, смаку. Відокремлене вино також витримують кілька тижнів в холодному приміщенні з температурою близькою до 0°C, після чого переливають в бочки і відправляють до підвалу.

Після виморожування вина характерне випадіння в осад винного каменю, білкових і барвних речовин, мікроорганізмів; колоїдні фракції при цьому видаляються. Також усувається можливість виникнення вторинного бродіння.

Вина, що піддавалися виморозці, не псуються при транспортуванні, відрізняються більш високою якістю і органолептичними властивостями. Досягається стабілізація і прозорість вин. Також запобігає виникненню помутнінь, викликаних мікроорганізмами, бактеріями і ферментами, оскільки виморожування знижує їх фізіологічну активність і концентрацію у вині.

Щоб виморожування вина проходило правильно, без втрати якісних показників готового продукту, зверніться за консультацією до фахівців компанії «Термоком». Вам допоможуть підібрати холодильне обладнання для холодозабезпечення вашого виробництва.

Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!