Category Archives

Category Name: Корисна інформація

Чим обробляють яблука для зберігання
Чер 2025
Чим обробляють яблука для зберігання

Купили яблука в магазині і помітили, що вони блищать як іграшки? А вдома з власного саду фрукти виглядають зовсім по-іншому? Справа в тому, що для того, щоб промислова холодильна камера, в якій зберігаються яблука, якісно виконувала своє завдання, фрукти обов’язково повинні пройти спеціальну обробку. Яблука – живі плоди. Після збору вони продовжують «дихати» і поступово […]

Як зберігають яблука на складах
Чер 2025
Як зберігають яблука на складах

Зберігання яблук на складі тільки на перший погляд здається простим. Але насправді це високотехнологічний процес, від якого безпосередньо залежить якість продукції. Дослідження наших експертів показують, що склади з контрольованою атмосферою можуть продовжити термін зберігання яблук із звичайних 3-4 місяців до вражаючих 10-12 місяців при температурі 0-1°C та вологості понад 90%. Різноманітність сортів яблук, передові технології, […]

Якою повинна бути температура в овочесховищі
Чер 2025
Якою повинна бути температура в овочесховищі

Температурний режим в овочесховищі, без перебільшення, критично важливий фактор, що визначає збереженість врожаю та економічну ефективність агробізнесу. Правильно підтримувана температура дозволяє продовжити термін зберігання овочів у 3-5 разів, знизити втрати до 5-10% (замість стандартних 20-30%) і забезпечити стабільні поставки якісної продукції цілий рік. Створення належних умов для дотримання температурних вимог – непростий шлях. Наприклад, окрім […]

Товарне сусідство овочів та фруктів на складі
Тра 2025
Товарне сусідство овочів та фруктів на складі

Товарне сусідство овочів та фруктів на українських складах регулюється принципами сумісності продукції за температурними режимами, вологістю та виділенням фітогормонів. Недостатньо просто купити промислову холодильну камеру, адже ефективна організація сусідства базується, насамперед, на розумінні фізіологічних процесів. Правильний процес виключає розміщення продуцентів етилену поряд із чутливими овочами, що запобігає втратам до 40% продукції при тривалому зберіганні. «Наука […]

Що таке система НАССР – пояснюємо простими словами
Тра 2025
Що таке система НАССР – пояснюємо простими словами

Система НАССР – це міжнародна методика забезпечення безпеки харчових продуктів, заснована на попередженні ризиків, а не на контролі готової продукції. Розроблена спочатку для космічних програм NASA в 1960-х роках, сьогодні вона стала обов’язковою для всіх підприємств харчової індустрії в Україні та світі. Кожна промислова холодильна камера повинна працювати на основі цієї системи. «Людство не залишиться […]

Правила зберігання продуктів харчування на складі
Тра 2025
Правила зберігання продуктів харчування на складі

«Технологія — це подарунок Бога. Після дару життя, це, можливо, найбільший із Божих дарів. Це мати цивілізацій, мистецтв і наук» — Фріман Дайсон (1923-2020). Вимоги до зберігання продуктів харчування на складі визначаються суворими санітарними нормами, фізичними принципами збереження харчової цінності та найновішими технологіями клімат-контролю. Це дуже важливий момент, який ні в якому разі не можна […]

Чим рекомендується обладнувати холодильні установки для контролю температурного режиму зберігання харчових продуктів
Тра 2025
Чим рекомендується обладнувати холодильні установки для контролю температурного режиму зберігання харчових продуктів

Найновіші системи контролю температури в холодильних установках – це високотехнологічні комплекси, здатні запобігти мільйонним збиткам від псування продукції. Термодинамічні процеси в таких складних системах, як, наприклад, промислова холодильна камера, потребують постійного моніторингу теплообміну, адже навіть незначні відхилення від заданих параметрів можуть призвести до порушення цілісності холодового ланцюга. «Наука – це організоване знання. Мудрість – це […]

При якій температурі повинні зберігатися жири та яйця в холодильних камерах
Тра 2025
При якій температурі повинні зберігатися жири та яйця в холодильних камерах

Як говорив Луї Пастер (1822-1895): «Випадок сприяє тільки підготовленому розуму». Тому підготовленість у сфері холодильних технологій визначає успіх сучасного харчового виробництва. Наука зберігання продуктів базується на принципах контрольованої атмосфери та прецизійного температурного режиму. При якій температурі повинні зберігатися яйця в холодильних камерах – питання, яке, здавалося б, можна вирішити простим пошуком в інтернеті, але насправді […]

Чи можна змішувати пропіленгліколь з водою?
Тра 2025
Чи можна змішувати пропіленгліколь з водою?

Змішування пропіленгліколю з водою – фундаментальний процес у створенні якісних теплоносіїв та антифризів для інженерних систем, наприклад, таких як чилер або тепловий насос. Водні розчини цієї речовини демонструють унікальні фізико-хімічні властивості: при концентрації 40% температура замерзання досягає -23°C, а при 50% – вже -35°C. Процес розбавлення базується на повній розчинності пропіленгліколю у воді та його […]

Для чого використовується етиленгліколь?
Тра 2025
Для чого використовується етиленгліколь?

Етиленгліколь – прозора в’язка рідина, яка стала справжньою робочою конячкою в індустріальному світі. Її застосування охоплює практично всі сфери, де потрібна ефективна теплопередача і захист від замерзання. Органічна сполука з формулою C2H6O2 була вперше синтезована в 1859 році, але по-справжньому промислове значення набула лише в 1920-х роках. Сьогодні область застосування етиленгліколю простягається від автомобільних радіаторів […]

Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!