Блог | Промисловий холод

Градирні – що це таке? Як працює градірня
Лип 2024
Градирні – що це таке? Як працює градірня

Градирні – це установки для охолодження води або іншої рідини шляхом випаровування або теплообміну з навколишнім середовищем. Вода, що бере участь в охолодженні, часто подається в процеси теплообміну, і після охолодження вона повертається в систему для повторного використання. У процесі роботи технологічного обладнання та кондиціонерів утворюється надлишкова теплова енергія, яку необхідно ефективно відводити для захисту […]

Правила експлуатації холодильного обладнання
Лип 2024
Правила експлуатації холодильного обладнання

Холодильна техніка по праву вважається надійною, але щоб вона залишалася такою, за нею потрібно доглядати. Ми часто стикаємося з тим, що поломки відбуваються не через брак, а через те, що експлуатація холодильного обладнання проводиться неправильно. Наприклад: оператор не знає, коли і як проводити розморожування; датчики забруднені, тому що немає регулярного очищення; ущільнювачі пошкоджені, тому що […]

Чилер з повітряним охолодженням
Лип 2024
Чилер з повітряним охолодженням

Чилер з повітряним охолодженням – це обладнання, яке ми бачимо на заводах, у торгових центрах, у дата-центрах і навіть на спортивних об’єктах. Перш ніж купити чиллер, треба зрозуміти, які його різновиди бувають і які особливості є у моделей з повітряним охолодженням. Інформація про таке обладнання знадобиться в найрізноманітніших ситуаціях: коли підприємство розширює виробництво і потрібно […]

Чилер для МРТ
Лип 2024
Чилер для МРТ

Необхідність системи охолодження різних установок і апаратів досить логічна. Техніка має властивість нагріватися, що в свою чергу призводить до її поломки або до повного виводу з ладу. Апарат магнітно-резонансної томографії (МРТ) не є винятком. Адже найменший збій температурного режиму може вплинути на якість результату діагностики. А при сильному перегріві може і зовсім привести до найнеприємніших […]

Чилер для льодової ковзанки
Лип 2024
Чилер для льодової ковзанки

Залежно від умов експлуатації льодової ковзанки (на вулиці або в приміщенні, мобільна або стаціонарна) організація поля з покриттям зі штучного льоду передбачає різні технології влаштування «льодової плити», але генератором холоду завжди виступає низькотемпературний чиллер. Низькотемпературний чиллер Низькотемпературними вважаються чиллери з температурою кипіння холодоагенту у випарнику від 0°С і нижче. У таких агрегатах в якості холодоносія […]

Що це таке – ЦКТ у пивоварінні? Охолодження ЦКТ з сорочкою охолодження
Лип 2024
Що це таке – ЦКТ у пивоварінні? Охолодження ЦКТ з сорочкою охолодження

ЦКТ – що це таке у пивоварінні ЦКТ – це циліндро-конічний танк, широко використовуваний у пивоварній та виноробній індустрії для бродіння та зберігання напоїв. Завдяки своїй унікальній конструкції, що об’єднує циліндричну та конічну форми, такі танки забезпечують зручний збір осаду, автоматизацію процесів та збереження якості продукту. ЦКТ виготовляються з нержавіючої сталі, що гарантує їх довговічність […]

Чіллер – що це таке? Призначення і принцип роботи чиллера
Лип 2024
Чіллер – що це таке? Призначення і принцип роботи чиллера

Чиллер це обладнання, що забезпечує точне регулювання температури та підтримку безперервної роботи систем, завдяки фреоновому або аміачному холодильному контуру.  Іншими словами – чіллер це промислова холодильна машина, призначена для охолодження рідини шляхом відбору тепла та його подальшого відведення У цій статті ми детально розберемо, що таке чиллер, як він працює, з яких вузлів складається та […]

Лип 2024
Виморожування вина

Виморожування вина За допомогою такого термічного процесу, як виморожування, можна досягти концентрування спирту у вині. Суть виморожування вина така, що під впливом низьких температур частина води, котра міститься у вині, кристалізується і видаляється, тим самим підвищуючи його міцність. Кристали льоду починають своє утворення при температурі, близькій до точки замерзання, коли безпосереднього процесу замерзання вина ще […]

Гру 2023
Освітлення вина

Очищення і освітлення вина Прозорість – одна з найважливіших якісних характеристик вина. Незначне помутніння сприймається споживачем як ознака його поганої якості або не натурального походження. Тому досягнення прозорості вина в процесі його виробництва обов’язкове для виробника. З огляду нестійкості вина, як продукту, в ньому легко можуть змінюватися фізичні та біохімічні показники під впливом різних факторів, […]

Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!